tegenmacht

March 25th, 2011 § 0 comments

tegenmachtAfgelopen zaterdag was het exact één jaar geleden dat de schoonmakers van Nederland de langste staking sinds 1933 in gingen. Na negen weken staken werd er een akkoord bereikt. Op 19 maart werd dit gevierd. Onder meer door het uitbrengen van het boek ‘Tegenmacht’, over de schoonmakersstaking in sociaal-economisch perspectief. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de minister voor sociale zaken en werkgelegenheid Henk Kamp. Hem werd wel een boodschap meegegeven: de Rijksoverheid is met 11% van alle schoonmaakopdrachten de grootste opdrachtgever van Nederland. Toch wordt het werk nog steeds op basis van prijs, en niet op basis van kwaliteit uitbesteed, en duurt de prijzenslag in de schoonmaaksector onverminderd voort. Meer achtergrond: hier. Het door ons ontworpen tegenmacht hier.

Tagged , ,

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading tegenmacht at takeadetour.

meta