grootste poetsdoek ter wereld

February 1st, 2010 § 0 comments

schoongenoegmarnix1schoongenoegnina1Als onderdeel van onze acties voor een betere cao, zijn schoonmakers in Nederland afgelopen zaterdag in Amsterdam gestart met een recordpoging. We willen in het Guinness Book of Records komen met de grootste poetsdoek ter wereld.

Behalve dat we met de recordpoging aandacht willen krijgen voor hun strijd voor een loonsverhoging, een reiskostenvergoeding en meer opleidingsmogelijkheden, heeft de megapoetsdoek ook een symbolische waarde. “De doek is nodig om de gierigheid van de opdrachtgevers en de onrechtvaardigheid van de regering weg te poetsen”, zei Judy Lock, schoonmaakster op Schiphol. “We worden eerst uitgeperst door gierige opdrachtgevers en dan nog eens door onze slaafse werkgevers die onmogelijke beloftes doen. We hebben schoon genoeg van de extreme werkdruk, respectloze behandeling en te lage beloning die van dat hele systeem het gevolg zijn.”

Vorige week maandag lieten de werkgevers in de schoonmaak het ultimatum verlopen dat vakbond voor schoonmakers FNV Bondgenoten hen had gesteld na vijf vruchteloze onderhandelingsronden voor een nieuwe cao. De schoonmakers startten daarom zaterdag met een reeks van acties. Bij elk van die acties worden schoonmakers en sympathisanten opgeroepen om een schoonmaakdoekje mee te nemen en dat te signeren. Alle doekjes worden door ons aan elkaar genaaid om uiteindelijk de grootste poetsdoek ter wereld te vormen.

Eind februari wordt bekend hoe groot de Grootste Poetsdoek geworden is. De recordpoging is aangemeld bij Guinness om een plekje te krijgen in het Book of Records. Fotografie is van Rob Nelisse.

Tagged , , ,

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading grootste poetsdoek ter wereld at takeadetour.

meta